vrijdag 4 april 2014

haaien aanvallen



(Niet gekozen inleiding)
Haaien zijn gevaarlijke beesten die je zomaar in ze sleuren en aan stukken scheuren, tenminste, dat is wat de meeste mensen denk. Dat is echter helemaal niet zo. Haaien vallen bijna nooit zonder reden aan, vaak is het een misverstand. Maar als je wilt weten hoe je het het best kan voorkomen en als het toch gebeurt, wat je dan moet doen? Lees dan dit blog voor meer informatie.


Er zijn veel enge verhalen over de aanval van haaien. Er zijn zelfs hele documentaires over. Maar mensen weten vaak niet dat deze aanvallen voorkomen kunnen worden. Maar belangrijker nog, dat deze aanvallen meestal aan de mens liggen in plaats van de haai. Wanneer val een haai aan, en wat kan je doen als een haai aanvalt?

Wanneer vallen haaien aan?

Er zijn heel veel soorten haaien, maar een paar zijn er maar gevaarlijk. De haaien die gevaarlijk zijn : De Tijgerhaai, De Oceanische Witpunthaai, De Stierhaai en De witte haai of Mensenhaai. Haaien vallen niet vaak aan, en als ze het doen is het vaak een ongeluk. Er zijn wel haaien aanvallen geweest die expres waren. Dat weten we omdat als een haai proeft dat je een mens bent, hij je vaak loslaat. Soms laat een haai je niet los en probeert hij je in zee te sleuren. Haaien vallen vaak ’s ochtends en ’s avonds aan omdat het water dan donkerder is. Ook valt hij vaker aan in troebel water dan in helderwater. Ze vallen je dan aan omdat ze niet heel goed kunnen zien en denken dat ze een zeehondje of een andere prooi bent.
Door Thomas




Wat moet je doen als een haai aanvalt?
Als je een haai ziet in het water dan kan je het beste uit het water gaan. Probeer niet te veel bewegingen te maken anders ziet de haai je aan voor een zeehond. Als je niet naar de kust kan zwemmen moet je rustig blijven. Probeer met je handen op zijn ogen of zijn kieuwen te slaan, want dat zijn hun gevoelige plekken. Als deze gevoelige plekken niet bereikbaar zijn moet je met een hard voorwerp zo hard mogelijk op zijn neus slaan. Dit kan de haai verdoven en de aanval stop zetten. Het wordt steeds minder effectief hoe vaker je deze tacktiek gebruikt. Als je toch door de haai wordt gebeten moet je zo snel mogelijk uit het water gaan, want als de haai bloed ruikt word hij agressiever.
Door Merlijn  


1 opmerking:

  1. heey,
    Dit kan beter:
    - Allebei de inleidingen moeten erbij, die van Merlijn en Thomas!
    - De inleiding is wel duidelijk, alleen de functie van de inleiding is onduidelijk.
    - De opbouw van sommige zinnen kloppen niet. Kijk vooral even naar de eerste alinea.
    - Sommige woorden moeten met een hoofdletter (zoals de titel) en andere woorden zijn met hoofdletters die eigenlijk niet met hoofdletter moeten.

    Wat is goed:
    - Het ziet er wel verzorgd en goed uit :)

    Door Marilène en Jari

    BeantwoordenVerwijderen